Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 18 Mar 2016 | 2696 vizualizari

 

 Aceasta costita marinata in cidru face parte din proiectul ,,Sa incercam ceva nou '' . Sunt foarte multumita de rezultat si am sa folosesc si cu alta ocazie cidrul la marinare. Merge foarte bine cu carnea de porc .
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg costita porc
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa rosie

Pentru marinata:1 pahar cidru mere

  • 1 lingurita fulgi usturoi
  • 1/2 lingurita rozmarin verde tocat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 lingurita Eros Pista -de casa -http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare
  • usturoi verde
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor:

  1. Bucatile de costita se spala si se pun intr-o tava.
  2. Sarati si condimentati . Amestecati ingredientele pentru marinata.
  3. Cu sosul format masati bine bucatile de carne .
  4. Lasati  costita sa se odihneasca la rece minimum doua ore [sau peste noapte ].
  5. Curatati si spalati cartofii si ceapa rosie .
  6. Cartofii taiati pe lung sau cuburi mari [ cum preferati ] se pun in tava langa carnea  marinata .
  7. Deasupra costitei se aseaza rondele de ceapa rosie .Turnati in tava un pahar cu apa .
  8. Dati tava la cuptor timp de aproximativ doua ore .
  9. Din cand in cand intoarceti carnea de pe o parte pe alta . Completati cu apa daca este nevoie .
  10. Preparatul este gata cand carnea si cartofii sunt patrunsi .Lasati sa se rumeneasca dupa bunul plac .
  11. Pentru aspect presarati deasupra codite de usturoi verde taiate marunt .
  12. Serviti costita picanta  marinata in cidru cu cartofi insotita de muraturile sau salata preferata .
  13. Sa aveti pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca preparatul sa nu fie foarte picant reduceti sau renuntati la fulgii de chilli sau la pasta iute de ardei .

2

Nu este nevoie de ulei daca preparati costita de porc la cuptor . Este suficienta grasimea eliberata la coacere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita picanta marinata in cidru - cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

21.03.2016, 23:09

Da, Dia a fost

mihaelar63 1

21.03.2016, 23:10

Merisor merita sa gusti , o faci doar foarte usor picanta si gusti doar rar

mihaelar63 1

21.03.2016, 23:11

Motan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in frunze de varza